Waarom een balletknot

Waarom moet tijdens klassiek ballet je haar in een strakke balletknot gedragen worden?

  1. Het voorkomt letsel. Met los haar of een paardenstaart kan het haar in je eigen ogen of de ogen van een danseres naast je komen. Dit kan ernstig letsel tot gevolg hebben. Tijdens een pirouette kan los haar, een staart of een vlecht een enorme snelheid bereiken.
  2. Het helpt bij het evenwicht. Door je haar in een balletknot te dragen krijg je een ​​extra gevoel van ballans wat helpt bij pirouettes, tour jetes en andere oefeningen.
  3. Voorkomt gewoontes. Als je haar hebt dat in je gezicht hangt of valt, kun je er een gewoonte van maken om het tijdens verschillende oefeningen en combinaties aan je haar te plukken. Een losse knot blijft niet zitten tijdens de les. Verderop in dit artikel wordt uitgelegd hoe je een balletknot maakt die heel de les blijft zitten zonder dat je er aan hoeft te frunniken.
  4. Het helpt de docent. Het is de taak van een docent om ervoor te zorgen dat elke danseres haar techniek blijft verbeteren. Als dansers verschillende haarstijlen hebben, kan dit in de weg zitten en het voor leraren moeilijker maken om problemen met schouders, ellebogen of een onjuiste plaatsing van je hoofd op te merken. Uniformiteit maakt het gemakkelijker om deze correcties te herkennen en te voorkomen dat dansers vervelende gewoonten ontwikkelen en zelfs blessures door een verkeerde vorm te voorkomen.

Hoe maak je een balletknot

Een klassieke balletknot maken is heel eenvoudig en neemt na wat oefening niet meer dan 3 minuten in beslag. Wat je nodig hebt is een elastiekje, een knotnetje (dit is een heel dun haarnetje in de kleur van je haar), gel of haarlak en haarspeltjes.

Balletknot