Balletles in Bussum? Elena Ballet, de beste school voor klassiek ballet in de regio.

Op zoek naar balletles in Bussum? Elena Ballet uit Hilversum biedt balletlessen in de regio aan leerlingen die graag het beste uit zichzelf halen. Er zijn lessen voor kleuters vanaf 3 jaar tot en met volwassenen. Onze balletlessen zijn afgestemd op niveau leeftijd en talent. Daarom krijgt iedere leerling de aandacht die hij of zij verdient. Daardoor ontwikkelen onze leerlingen zich optimaal in een veilige en gelijkwaardige omgeving. Er wordt uitsluitend les gegeven door gediplomeerde docenten. De balletlessen bij Elena ballet zijn geweldig!

Balletles Bussum peuters en kleuters

De cursus peuter en kleuterdans is balletles voor de allerkleinste jongens en meisjes van 2½ tot 4 jaar. Het is een introductie in de wereld van de dans. Spelenderwijs worden de beginselen van ballet aangeleerd. We gaan bijvoorbeeld vanuit een verhaaltje bewegen. Hierdoor gaan de kinderen op in de dans. Het resultaat is dat ze nieuwe bewegingen ontdekken en betrokken raken bij de balletles. Bij elk nieuw verhaal hoort ook bijpassende muziek waar ze helemaal in opgaan. De motoriek, coördinatie en fantasie worden geprikkeld. De kinderen gaan op een plezierige manier bewegen op muziek!

balletles-hilversum

Balletles Bussum kinderen

Deze klassiek balletles zijn bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar. We besteden  aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Ook werken we aan kracht, lenigheid en improvisatie. Het resultaat is een goede voorbereiding op alle vormen van dans, zowel klassiek ballet als street dance. Plezier staat voorop zonder dat we de kwaliteit uit het oog verliezen. Er bestaat de mogelijkheid om naar een examen toe te werken en zo een echt diploma te behalen. Klassieke balletles is de start van een opleiding. Hier heb je heel le  leven wat aan!

Klassiek ballet kinderen

Balletles Bussum tieners

Wij doceren klassiek ballet volgens de wereldwijd toegepaste Cecchetti methode. Tijdens de balletlessen besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Bovendien werken we aan kracht, lenigheid en improvisatie. Klassiek ballet is dan ook goed voor je lichaam en geest. We delen de groepen in naar leeftijd, behoefte en niveau. Persoonlijke aandacht is dan ook optimaal. Zo is er voor leerlingen die niet eerder klassiek ballet gedaan hebben een beginners les.

Vanaf ongeveer 12 jaar kan door geoefende ballerina’s op spitzen gedanst worden. De voorwaarde is  dat de leerling minimaal 1 klassieke balletles in de week volgt en een goede klassiek ballettechniek beheerst. De docent bepaalt uiteindelijk of een leerling klaar is voor het dansen op spitzen. Jaarlijks worden balletexamens georganiseerd door erkende examinators om de vooruitgang van de leerling stimuleren. Deelname aan het balletexamen is overigens niet verplicht. Klassiek ballet is iets waar je je hele leven wat aan hebt.

Ballet tieners

Balletles Bussum volwassenen

Voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar is er klassiek ballet volgens de wereldwijd toegepaste Cecchetti methode. Tijdens de balletlessen besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Bovendien werken we aan kracht, lenigheid en improvisatie. klassiek ballet is dan ook goed voor je lichaam en geest. We delen de groepen in naar leeftijd, behoefte en niveau. We nemen balletles serieus en persoonlijke aandacht is optimaal.Voor leerlingen die niet eerder klassiek ballet gedaan is er een beginners les.

Klassiek ballet volwassenen Hilversum en Rotterdam

Balletles spitzen Bussum

Geoefende ballerina’s kunnen op spitzen dansen. De voorwaarde is  dat de leerling minimaal 1 klassieke balletles in de week volgt en een goede klassiek ballettechniek beheerst. De docent bepaalt uiteindelijk of een leerling klaar is voor het dansen op spitzen. Jaarlijks worden balletexamens georganiseerd door erkende examinators om de vooruitgang van de leerling stimuleren. Deelname aan het balletexamen is overigens niet verplicht. Klassiek ballet is een geweldige training om in vorm te blijven.