BALLETLES

Balletschool Elena biedt een balletles afgestemd op de wensen, het niveau en de leeftijd van de leerling. De basis is klassiek ballet. Daarnaast zijn er lessen zoals jazz en streetdance.

PEUTERS & KLEUTERS

De cursus peuterdans is balletles voor de allerkleinste jongens en meisjes, van 2½ tot 4 jaar. Hierbij gaan peuters bijvoorbeeld vanuit een verhaaltje bewegen. Hierdoor worden geprikkeld om zich in te leven in de dans. Het resultaat is dat ze nieuwe bewegingen ontdekken en betrokken raken bij de balletles. Bij elk nieuw verhaal hoort ook bijpassende muziek waar ze helemaal in opgaan.

Peuterdans is een introductie in de wereld van ballet, bedoeld voor kinderen vanaf 2½ jaar. De lessen zijn gericht op het spelenderwijs aanleren van de beginselen van ballet. Hierdoor worden zowel de motoriek, de coördinatie als de fantasie geprikkeld. Bovendien leren de peuters op een plezierige manier bewegen op muziek!

Balletles peuters en kleuters

KLASSIEK BALLET KINDEREN

Deze klassiek balletles zijn bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Ook werken we aan kracht, lenigheid en improvisatie. Het gevolg is een goede voorbereiding op alle vormen van dans, zowel klassiek ballet als street dance.

Plezier staat voorop zonder dat we de kwaliteit uit het oog verliezen. Er bestaat de mogelijkheid om naar een examen toe te werken en zo een echt diploma te behalen. Klassieke balletles is de start van een opleiding. Hier heb je heel le  leven wat aan.

Klassiek ballet kinderen

KLASSIEK BALLET TIENERS

De klassiek balletles vormt al eeuwen de basis voor alle dansvormen. Balletscholen over heel de wereld passen de Cecchetti methode toe. Daarom wordt balletles volgens de Cecchetti methode gedoceerd. Tijdens de balletlessen besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Bovendien wordt gewerkt aan kracht, lenigheid en improvisatie. Daarom is klassiek ballet goed voor je lichaam en geest. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd, behoefte en niveau, zodat de persoonlijke aandacht optimaal is. Zo is er voor leerlingen die niet eerder klassiek ballet gedaan hebben bijvoorbeeld een beginners les.

Vanaf ongeveer 12 jaar kan een leerling op spitzen dansen. Gesteld dat de leerling minimaal 1 klassieke balletles in de week volgt en een goede klassiek ballettechniek beheerst. De docent bepaalt uiteindelijk of een leerling klaar is voor het dansen op spitzen. Jaarlijks worden balletexamens georganiseerd door erkende examinators om de vooruitgang van de leerling stimuleren. Deelname aan het balletexamen is overigens niet verplicht. Klassiek ballet is iets waar je je hele leven wat aan hebt.

Klassiek ballet tieners

KLASSIEK BALLET JONGEREN EN VOLWASSENEN

Deze balletles is bedoeld voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar. De Cecchetti methode wordt door balletscholen over heel de wereld toegepast. Mede hierdoor geeft Elena geeft balletles volgens de Cecchetti methode. Tijdens de balletles besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Er wordt gewerkt aan kracht, lenigheid en improvisatie. Hierdoor is klassiek ballet erg goed voor lichaam en geest. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd, behoefte en niveau. Zo kan persoonlijke aandacht optimaal kan zijn. Het is mogelijk om op spitzen te dansen. Voorwaarde is dat een leerling meer dan 1 les in de week volgt en een goede klassiek ballettechniek beheerst. In overleg met de docent wordt bepaalt of een leerling klaar is voor het dansen op spitzen.

Voor leerlingen die niet eerder klassiek ballet gedaan hebben is er een beginnersgroep. Jaarlijks worden balletexamens georganiseerd door erkende examinators om de vooruitgang van de leerling stimuleren. Deelname aan balletexamen is overigens niet verplicht. Klassiek ballet is een geweldige training om in vorm te blijven.

Klassiek ballet tieners en volwassenen