Vanaf heden heeft de balletschool eigen balletkleding. Deze wordt besteld in onze webshop.

Balletschool Elena

Balletschool Elena biedt ballet- en dansopleiding aan kleuters vanaf 3 jaar tot volwassenen in Hilversum en Rotterdam. De balletschool is in 2015 opgericht door Elena Shavkuta. Onze specialiteit is klassiek ballet. Daarnaast geven wij lessen jazz en streetdance. Tijdens de balletlessen besteden we aandacht aan ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding. Bovendien werken we aan kracht, lenigheid en improvisatie. Het resultaat is dansonderwijs waar je veel leert en je hele leven wat aan hebt. Ook al je als kind niet eerder ballet gedaan hebt ben je van harte welkom. Er zijn lessen voor elk niveau, van beginner tot gevorderd. Waar wacht je op, vraag een gratis proefles aan!

Cecchetti Methode

Klassiek ballet wordt volgens de Cecchetti Methode gedoceerd. Dit is een speciaal ontwikkeld leerplan voor amateur en professionele studenten. Deze lessen zijn dan ook geschikt voor iedereen die met plezier wil dansen en daarbij ook veel wil leren. Er bestaat jaarlijks de mogelijkheid om een balletexamen te doen. Hierbij komen examinatoren van de Cecchetti Society naar de school om de examens afnemen. De kandidaten krijgen een rapport en een diploma. Dit is vergelijkbaar met een zwemdiploma. Jaarlijks werken we toe naar een uitvoering in een theater.

Gevestigd in Hilversum en Rotterdam

Balletschool Elena heeft een vestiging in Hilversum en in Rotterdam. De balletstudio in Hilversum bevindt zich op 5 minuten lopen vanaf het station. Er is volop parkeergelegenheid voor de deur. De studio in Rotterdam geschikt ook over parkeergelegenheid voor de deur. Beide studio’s beschikken over de nodige faciliteiten zoals een dansruimte met een professionele dansvloer, een barre en een spiegelwand en kleedkamers.

ISTD