Docenten

Elena Shavkuta

ballet docente Elena

Elena Shavkuta is de oprichtster, directrice en een van de docenten van Elena Ballet en Dansstudio. Ze begon op haar derde jaar aan de balletacademie in Zuid-Rusland en heeft daarnaast professioneel Latin dance gedanst. Naast haar dansopleiding heeft Elena ook een master Geschiedenis behaald. Ze heeft veel danservaring opgedaan in verschillende landen en heeft met succes de Cecchetti docentenopleiding voltooid bij de ISTD.

Lisa Calmer

Lisa Calmer is afkomstig uit Amersfoort. Ze heeft gedanst sinds ze jong was en heeft ervaring in diverse dansstijlen. Ze heeft onder andere gedurende 3 jaar deelgenomen aan een moderne, jazz- en showdance-wedstrijdgroep. Sinds haar negende levensjaar beoefent ze Cecchetti Klassiek Ballet onder de begeleiding van Elena, waarbij ze 5 graden heeft behaald. Bovendien heeft ze gedurende 5 jaar het vak Dans gevolgd en heeft hierin ook examen gedaan op de Havo. Momenteel studeert ze Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en blijft ze met veel passie en plezier dansen.

Selin Çakıcı

Selin

Selin Çakıcı heeft gedanst aan het Mimar Sinan Conservatorium in Istanbul, het Lucia Marthas Instituut voor Podiumkunsten en de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Ze behaalde haar Certificaat in Balletdocentenstudies aan de Royal Academy of Dance (RAD) in Londen. Haar stage voltooide ze bij Balletstudio Marieke van der Heijden in Amsterdam.

Sinds 2015 geeft Selin klassiek ballet aan kinderen van alle leeftijden. Ze spreekt vloeiend Nederlands, Turks, Engels en heeft een redelijke kennis van het Spaans. Ze zet zich in voor theatervoorstellingen en artistieke expressie, de overdracht van emoties en muzikaliteit.

Haar passie in het lesgeven is het creëren van een gastvrije en veilige omgeving voor haar studenten, met als doel de juiste klassieke ballettechnieken meester te worden en te genieten van de expressie in dans, terwijl ze hun kracht ontwikkelen.