Balletknot

Waarom moet tijdens klassiek ballet je haar in een strakke knot gedragen worden?

  1. Het voorkomt letsel. Met los haar of een paardenstaart kan het haar in je ogen of de ogen van een danseres naast je komen. Hierdoor kan ernstig  letsel ontstaan.
  2. Het helpt bij het evenwicht. Door je haar in een balletknot te dragen krijg je een ​​extra gevoel van ballans wat helpt bij pirouettes, tour jetes en meer. Daarom moet je proberen je knot zo gecentreerd mogelijk te plaatsen.
  3. Voorkomt gewoontes. Als je haar hebt dat in je gezicht hangt of valt, kun je er een gewoonte van maken om het tijdens verschillende stappen en combinaties aan je haar te plukken. Een losse knot blijft niet zitten tijdens de les.
  4. Het helpt de leraar . Het is de taak van een leraar om ervoor te zorgen dat elke danseres haar techniek blijft verbeteren. Als dansers verschillende haarstijlen hebben, kan dit in de weg zitten en het voor leraren moeilijker maken om problemen met schouders, ellebogen of een onjuiste plaatsing van uw hoofd op te merken. Uniformiteit maakt het gemakkelijker om deze correcties te herkennen en te voorkomen dat dansers vervelende gewoonten ontwikkelen en zelfs blessures door een verkeerde vorm te voorkomen.

Een klassieke balletknot maken is heel eenvoudig en neemt na wat oefening niet meer dan 3 minuten in beslag. Wat je nodig hebt is een elastiekje, een knotnetje (dit is een heel dun haarnetje in de kleur van je haar), gel of haarlak en haarspeltjes.