Hieronder tref je veelgestelde vragen (faq’s) die betrekking hebben op balletles bij balletschool Elena Ballet. Staat je vraag hier niet bij? Stel deze dan via het contactformulier.
Nee, dit hoeft niet per sé. Wanneer je balletles volgt wordt je vanzelf leniger omdat je telkens oefeningen doet die je spieren heel rustig en geleidelijk wat langer maken.
Vanaf 2,5 jaar kan je balletles nemen. Spelenderwijs worden de beginselen van ballet aangeleerd. Ook als je niet als kind ballet gedaan hebt kan je starten met ballet. Ook als tiener of volwassenen kan je starten met balletles.
Ja, maar dit gaar eigenlijk vanzelf. Je leert natuurlijk niet alle passen tegelijk in één les. Dit gaat heel geleidelijk en door de herhaling ga je eigenlijk automatisch in je opnemen welke naam bij welke beweging hoort.
Nee, zeker niet! Ballet is juist erg goed voor je lichaam. Je wordt leniger, krijgt een mooie houding, een eventuele holle rug of platvoeten worden aanzienlijk verbeterd en de conditie gaat met sprongen vooruit. Belangrijk is wel dat de oefeningen juist uitgevoerd worden. Daarom is het van belang een goede school met goede en gediplomeerde docenten te kiezen.
Ja kan een proefles volgen. Vanaf de website van Elena Ballet kan je je inschrijven voor een proefles. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
Voor het volgen van een proefles hoef je nog niet in de gevraagde kledingvoorschriften te verschijnen. Een legging of joggingbroek met shirt en sokken of blote voeten is prima voor de proefles. Mocht je nog oude passende danskleding hebben dan mag je die uiteraard aandoen.
Je mag op spitzen dansen wanneer je voldoende sterke enkels hebt. Ook moet je in staat zijn alle oefeningen zonder evenwicht te verliezen op de bal van de voet te kunnen uitvoeren. Verder is het van belang dat je knieën en je rug sterk zijn, want spitzentechniek vergt niet alleen heel veel kracht van je enkels, maar ook van je knieën en rug. Een goede docent is instaat te bepalen o je op spietsen mag.
Elk jaar geven we een voorstelling. Meestal wordt er een deel van een echt klassiek ballet gedanst. De voorstelling vindt plaats in een echt theater met schitterende kostuums.
Nee, deelname is vrijwillig. We vragen vroegtijdig of je mee wil doen met een voorstelling. Zo kunnen we rekening houden met de choreografie en de kostuums. Als je niet meedoet met een voorstelling kan je natuurlijk wel gewoon de lessen volgen.
Tijdens de balletlessen is het gelden kledingvoorschriften. Balletkleding is zodanig ontworpen dat de docent goed kan corrigeren. Zodoende worden onnodige blessures voorkomen. Verder geeft uniforme kleding rust in de klas zodat iedereen de zelfde aandacht krijgt.
Met een knot kan je docent de lijn van je hoofd naar je nek naar je schouders en je rug duidelijk zien; Een knot voorkomt
blessures bij jou en medeleerlingen. (Heb je ooit een vlecht of staart tegen je oog gehad? Pijnlijk!); Een knot zorgt voor balans tijdens pirouettes (spotten). Een goede balletknot blijft heel de les zitten. Je hoeft niet telkens aan je haar te friemelen. Op onze website staat hoe je de balletknot moet maken.
Waarom moet je bij ballet je haar in een knot
Met een knot kan je docent de lijn van je hoofd naar je nek naar je schouders en je rug duidelijk zien; Een knot voorkomt blessures bij jou en medeleerlingen. (Heb je ooit een vlecht of staart tegen je oog gehad? Pijnlijk!); Een knot zorgt voor balans tijdens pirouettes (spotten). Een goede balletknot blijft heel de les zitten. Je hoeft niet telkens aan je haar te friemelen. Op onze website staat hoe je de balletknot moet maken.